World-Designs-Forum  

Go Back   World-Designs-Forum > World Designs > Problems
Register FAQ Members List Calendar Gallery Today's Posts Mark Forums Read

Problems For questions and answers re World Designs Projects

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #21  
Old 7th April 2022, 09:14 AM
mudvin mudvin is offline
Junior Member
 
Join Date: Jan 2020
Location: Melbourne Australia
Posts: 8
Default Re: Large Channel Imbalence KEL84

Thank-you Richard,

Just letting everyone know that this amp is now indeed working fine. For anyone reading this in the future, the issue was as simple as some heat shrink tubing on the resistors on the speaker terminals being too close to the ring tab.

When the nut was tightened, a small piece of heat shrink spread under the pressure and insulated the negative feedback wires from the terminal. A quick trim and more careful reassembly and everything is working nicely.

The cables on both inputs were not happy at being moved around and I ended up replacing both with twisted solid core wire,I figured that shielding was less necessary at the front of the amp and (that was all I had at the time). Anyway no hum that I can hear, so will probably just leave it in place.

Thank you everyone for your help, this has been my first push pull build, and it sound very nice so far, it will be interesting to see how it compares with my other amps.

Last edited by mudvin; 7th April 2022 at 10:14 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +1. The time now is 05:51 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.3
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright World Designs